BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, October 1, 2013

Yeeehaaa

Alhamdulillah dapat dah keje
Walaupun harap private.. dapat government pun syukur sangat dah
Pegi interview untuk jawatan PTD M41 bulan puasa tahun lepas
Tapi interviewer tu (orang yg agak tinggi pangkatnya di SPA) tanak bagi Ana position PTD tu
Dia kata JPA anta gi belajar engineering takkan nak masuk PTD
so takde la sesi menemuramah ketika itu.. hanya ada sesi borak2 dan nasihat karier
sebelum abis sesi tu, dia kata akan usahakan sesuatu..
Lebih kurang sebulan lepas tu Ana terus dapat offer jurutera J41
fuhh.. takyah gi interview pun! selamat den.. hahaha


***


Skang cite tak best plak.. 
Bracelet Tiffany kesayangan dah lenyap ditelan makhluk yg tak tau asalnya
Cari punya cari memang tak jumpa
Harap2 masih tersembunyi di mana2
Jangan la jadi perhiasan di tangan orang lain
Silap tak engraved nama kat charm dulu
Dah la hadiah anniversary
Mintak balik kat En.Hasben mmg tak dapatler..


Wednesday, March 27, 2013

Lama betul...

Terasa nak berblogging hari ni
Hidup semakin membahagiakan
Syukur dengan apa yg kita ada yg buat kita bahagia
Keja tadak lagi.. 
relaks dulu kat umah jaga anak (ni pun keja jugak.. lagi byk keja sebenarnya!)


Ariff dah 10 bulan
Kurang dah kebulatannya
Gigi 4 batang
Dah memanjat tak lama lagi berjalan la tu
Merangkak ke hulu ke hilir
Penat mengejar menyebabkan berat dah kembali ke berat zaman bujang

Tak lama lagi nak masuk 26 tahun
Pernah janji ngan En. Hasben
Makan apa sahaja sebelum masuk 26 tahun
lepas ni.....
no more aiskem dgn kuantiti berlebihan
no more keropok2 mamak
no more candies yg berlambak2
no more chocolate yg berbar2
no more oil & fat
skang makan makanan yg berkhasiat je sebab dah makin tua huhuhu
haihhhhhhhh~
(tu la... sape suruh janji macam tu dulu)

Kegilaan skang ni melekat dengan kindle
Membaca... novel best!

Laters, baby!