BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 30, 2010

I am 23 yo!!



Hepi besde to me 3x.....~
30.03 thn ni Ana dah berumo 23 tahun.. Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia Ana..time kasih kat mak abah yg dah jaga Ana slame ni.. rupe2nya Ana dah agak tua..tapi perangai cam budak2 lagi..iskk waktu skolah2 dulu..bila je dengar org umo 20-an rasa cam dah tua sangat la..kire lepas la kalau nak kawin..tapi apsal skg Ana masih berjiwa remaja??hohoho

2 hari lepas kat Weingarten ada wat BBQ..sempena besde 6 orang dalam waktu2 terdekat ni (termasuk Ana) dan farewell kak Su dan Ruslin yang akan balik Msia for good..

It was fun!! Junior2 yang baru masuk sume cool..seb bek la..nanti Ana la super duper senior kat sini..cam tak bese lak rasa..slalu nye jadi junior je..skang dah ada 3 junior kat bawah..since Ana dah 3 thn kat sini..lepas ni terpaksa la Ana berkelakuan lebih matang...(bolee keee?)

Time kasih bebanyak pada kawan2 yg wish..ingat jugak korang yer... ; )



Acara memberi hadiah :D hepi2

Turn Ruslin potong kek..hahahaha

Fahrin Ahmad Weingarten tolong nyalakan lilin ; )

We were havin so much fun~

Junior2 yg sangat2 rajin~

Tak letop2 gak belon ni....

Yeaaa..dapat stewardess iron~

Kasut sape paling kotor skali???


Thanks....

I love WEINGARTERNERS!!! Muaaaahhhhhsss~

Monday, March 22, 2010

My Wardrobe Clearance



Tengok kaksu dok kemas2 wardrobe die..Ana pun sibuk gak nak wat huhuhu..bila tgk balik almari..baru prasan..dah banyak gile baju..pasni kena stop la beli baju (huhu..bole keee?) ada yg pakai skali je..n ada yang tak pernah pakai langsung!iskk..terlupa ada baju tu sbenanye..

Jacket from ESPRIT - SOLD

Jacket for Ski

H&M Trenchcoat

Ada beberapa baju yg Ana nak let go..jangan risau..sume baju2 ni sangat2 ok..tak rosak..sbb Ana jaga elok2 baju ni..

Price around 10-30€ bole nego lagi ; ) sbb mmg Ana nak clearkan almari ni..


SOLD

Plus..ada 1 digital voice recorder..ni guna waktu awal2 sem..record apa lecturer cakap sbb tak paham huhu..pun nak dijual~


Sunday, March 21, 2010

ZARA Jacket for Sale

SOLD


Hari ni Ana rasa nak wat wardrobe clearance..1st skali yang Ana nak jual...jacket Ana..looks like leather but not leather actually..reason Ana jual..sebab dah ada da real leather jacket yg baru :P
kaler hitam..size S..nak jual around 15€ since Ana pakai 1-2 kali je..plus ni jacket ZARA TRF..so sape2 yg berminat bole la contact Ana direct..or bid kat ebay.de

klik link ni if nak bid ZARA TRF Jacket bid ni utk 3 hari je~

Thursday, March 18, 2010

Everywhere in Germany

Dari hari tu kata nak post..tapi tak sempat..kali ni post gak la(entry ni penuh dengan gambar..sila sabar kalau tenet anda slow hohoho)

Ana pusing Germany selama 9 hari..3 hari pertama kat Munich..ada forum..ngn Tun Musa Hitam..best gak forum ni walaupun basicly sume pasal our palm oil..kt Munich sempat gak Ana gi Neuschwanstein..istana ni orang panggil Sleeping Beauty's Castle since Disney ilhamkan castle cite tu dari castle ni la..pastu sempat gak singgah BMW Welt..haa sini mmg best..sempat gak beli 2 bijik keta BMW..tapi yang model je laa :P

Ana @ Forum

jadi volunteer jap..for registration..sempat la berkenalan ngan VIPs


model istana tu

all black..fuhh..keta idaman..

Pastu Ana gerak ke Berlin..naik CNL..City Night Line..sorang2..dalam tren..slame 11 jam lebih..punye la bosan..yang teramat! bangun tido dekat 4-5 kali..pun tak sampai2 lagi..kat Berlin ada membe jadi tour guide..yg tak berbayar..huhu seb bek die bek hati nak temankan :D

ni kat Berlin main station..byk gile bear..stiap bear mewakili 1 negara..tapi Msia nye takde

East Side Gallery, Berlin Wall

Charlie Check Point..kat sini Ana siap mintak cop kat passport..dari 5 negara

Sony Center, Berlin...bangunan ni sangat2 cantik!!

Brandenburger Tor

Snowy!!!

travel sorang2..makan pun sorang2 laa..seb bek ada cameraman

Dok kat Berlin 1 hari je..then gerak ke Hannover jumpa junior2..kelakar la gak bila jumpa dorg..hampir sume kenal Ana..hampir je bukan sume..disebabkan Ana la kakak senior yg menjual past years paper kat dorang 3 tahun lepas..waktu kat INTEC dulu..hahahhaha dok kat Hannover 1 hari je..dok kat umah junior Aaina..tak pusing banyak sangat tempat..juz stadtmitte

kak Su dan adik2..padahal sebaya :P

mengimbau kembali zaman kanak2..kat KFC..men sowang2 jeee iskkkk

Tram yang comel..di Hannover

Ngantuk sangat la ni..orang amik gambar pun tak sedar

Pastu Ana gerak ke Hamburg plak..Hamburg is da 3rd largest harbor afta New York and London..best gak..tringat kat Penang plak waktu kt situ..kat Hamburg tak sampai 1 hari..Ana juz gi hafen, Moekenbergstrasse and Reeperbahn je.. Reeperbahn waktu Ana pegi tu tak menarik sangat..situ active bila malam menjelma hohohoho.. Little Amsterdam in Germany.. :P

it was sunny in Hamburg..n i love it!!!

sentiasa diikut oleh Paparazzi..hikhik prasan!

I love the smell..of the sea~

Tak sabar2 nak tengok keunikan bandar ni..memang unik!!!! huuu seram2!! gambar2 tak dapat di post kerana kurang sesuai.. :P


Lepas tu Ana gerak ke Osnabrueck plak..dan sempat singgah kat Bremen..singgah sat je..teringat dulu Paksu penah datang Bremen and ajak Ana jumpa..tapi Bremen sangat2 la jauh dari tempat Ana..dah 3 tahun kat Germany..la ni baru sampai heee :D

posing tak ingat.. :P

Kat Osna..Ana dok lama gak..2 hari..tido umah junior..Najwa and da gang..tujuan utama adalah nak melawat Achong..senior kegemaran hohoho bangga dia bile tau neh!! kat Osna tak wat apa sangat..jalan2 pusing bandar..lepak2 ngan dak2 Osna yang memang talented and cool abes..

Achong, Ana and Najwa

jalan2 di Osna

jalan2 lagi...tah mana tah dia bawak kitorang jalan

Epo dan Li yang sangat hebat menggoreng gitar..n may suara serak2 basah die sbijik cam Ella ni waktu lepak2 kat umah Ube and da gang lepas balik makan2

Dari Osna Ana balik terus ke Ravensburg..umsteigen kat Dortmund..sempat la jalan2 jap..tour ni sangat memenatkan..tapi berbaloi..dapat kenal ramai lagi student Msia kat sini..tu part yang paling best actually slain jalan2 tengok tempat orang.. ; )

Munich Photos


Ana, Ayu, Kak Mima, Yani


Dengan Tun Musa Hitam..speech dia..menarik!


alahai..rendahnyee kitorang..with German guys


Ayu n Ana brangan jadi model BMW jap


Ayu, Ana n Yani..brangan lagi..tak dapat beli..amik gambar pun jadi :P

Ni dari camera Ayu.. dari camera Yani tak kutip lagi.. post gambar ala kadar je la kan.. takkan nak post sume skali..full photos cam bese leh la carik kt fb Ana..sekian : )

Tuesday, March 16, 2010

1st Day Class


ni jadual klas..best giler..kosong je

Hari ni Ana punye la excited nak pi klas..rasanya cam budak darjah 1 je..huhuhu..lama btul tinggalkan klas..ada la kot dekat 7 bulan..1st klas tadi Fertigungsmesstechnik..ada la dalam 6-7 org je 1 kelas..bese la..bila sem2 akhir..ngat lagi masa 1st sem..1 klas dekat 50-60 org..skg 5-6 org jee..dan seperti bese..Ana sorang je la pmpuan..dulu Yanie ada..ke mana pun berdua je la..skg dia dah xdeee iskkk :'(

Sem ni amik 5 paper je...ni la 5 paper terakhir Ana sebelum wat Bachelorarbeit (Bachelor thesis) tapi tatau la nak wat kat mana...kat firma or kt fh jee..kalau kt firma dapat duit..kalau wat kt fh senang...hurmmmm...susah gak nak decide...

entry kali ni berunsur ilmiah sket..sume pasal study je kay...no more playing~ hohohoho tengok la tahan bape lame..tah2 minggu depan dah start ponteng.. :P huhuhu tadelaaa..budak baik mane ponteng...

Monday, March 15, 2010

AGM 2010 Photo Update


Love and peace



AGM 2010


Nabil, Macha, Ayu, Ana, Hajar, Krun
part of ALG8


huhu..malas nak type pepanjang..juz update gmbar2 je..last nite..13 march..on da same date besde asyraf..adik ana..Happy Birthday Asyraf!! love u all guys..especially ALG8..lama gile tak jumpa korang..agm 2010 rock!! hohoho pas ni Ana lak kena wat report..