BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 30, 2010

Choc Chip Cookies dan Adamaya~


Hari ni terasa sangat la rajinnya untuk wat Choc Chip Cookies.. Reasonnya.. Sebab ada request dari membe2 yang teringin nak makan.. dan sanggup tolong belikan barang lagi.. setahun yg lepas.. memang season Ana wat cookies + muffin + choc cake + brownies + kuih bakar etc tibe2 tahun ni slow sket.. tu sebab ada yang bertanya..

Sambil2 dok menggentel adunan ni nak jadi biskut kecik2..layan la cite Adamaya..ni sume sbb terpengaruh dengan kawan2 la..dah sume tgk cite ni..sembang pun pasal cite ni..so Ana terpaksa la tgk jugak..orang len dah episode yg ke bape tah..Ana baru merangkak episode ke 7..layan kan je la..sementara tgh bosan2 ni kan..



Jalan cite..cam bese..dah bole agak..reason Ana tgk sbb nak tgk kecomelan Lisa Surihani dan kehenseman Hussein.. kalau la Ana secomel Maya.. pastu dapat plak suami baik cam Adam.. bahagia nye rase :P hahaha start dahhhhh....

Sinopsis cite ni..Adam dan Maya berkahwin mengikut pilihan orang tua..Waktu tu Maya dah ada kekasih..tapi Adam ni sorang suami yang sangat baik..Maya dalam keadaan serba salah..pulang semula ke ex dia..Dani..ataupun terus setia dengan suami dia..lebih kurang camtu la citenye..tapi kalau die balik ke ex dia..tatau nak kate ape.... -_-!

Ana dan Lamborghini~

Wahhhh teringinnya nak bawak Lambo ni..
Lamborghini Gallardo
tak dapat beli..dapat bawak pun jadi la..60minutes.. 100€..
tapi masalahnya Ana tade lesen Germany plak haissshhh -_-!

Ohh tidak..
Berangan je sudah...


Thursday, April 29, 2010

Antara Ana , Sebuah Basikal dan Sepucuk Surat

Petang tadi Ana dan beberapa sahabat di sini, pergi ke satu auction untuk basikal.. Menapak ke tempat tu lebih kurang setengah jam.. Cuaca kat sini plak sangat terik..panas kat sini sangat lain dari Msia..

Basikal2 ni dikutip oleh pihak berkuasa tempatan..dan auction dibuat setelah owner2 basikal2 ni tak claim basikal dorang..


First time Ana participate in real auction..slalunye bid kat ebay je..kali ni real! menarik!! Ana dapat beli basikal dengan harga
7 €!! Lepas lawan bid dengan sorang macik.. Maybe die siankan kat Ana kot.. sebab tu dia bagi je Ana menang :P Macik tu menang bid basikal lain.. Lepas bid tu, die datang ucap tahniah sambil senyum2 kat Ana..heeee baiknye macik niee :D

Ada beskal..tp kena tolak..tayar pancit..

Sesi mengepam tayar di stesen minyak

Basikal Ana

Balik tadi..dapat sepucuk surat...ermm nampaknya Ana tak dapat kerja yang Ana apply tu..Sebab dia nak Ana keje waktu cuti Summer bulan 8..mesti la Ana tak dapat..sebab dah janji nak balik Malaysia..Takpela..bukan rezeki Ana : )


Balik memang kelaparan..masak simple je untuk dinner..mee sup + sayur + meatball


Wednesday, April 28, 2010

€€€ EURO €€€


Alhamdulillah..
Nampaknye akaun Ana kembali berangka :P
Penantian student2 JPA di Germany berakhir hari ini

Sebelum ni akaun Ana banyak yang berwarna merah
akibat aktiviti keluar yang banyak..
kini hijau semula..
Rupanya Ana memang sangat sukakan hijau heehee :D

Ana akan mula merancang kembali aktiviti yg akan dilakukan...
part ni mmg sangat best..
Sabtu ni sebagai permulaan..tak sabar nak tunggu... :D

Currency Exchange untuk hari ini

1.00 EUR

=

4.25041 MYR


Ishhh..kenapa sket sangat..hari tu hampir cecah 5MYR
Ni mesti kes Greece dah diisytiharkan bankrupt last week
Dan Greece adalah sebahagian dari Europe
Kes hutang piutang dari Bank Dunia
Ataupun usaha yg dilakukan Wall Street utk naikkan USD ?
Ataupun kegiatan Obama's buddy iaitu Mr.Soros yang cuba menjatuhkan Euro?

Tak berbaloi nak hantar balik duit skarang..
Tapi berbaloi bagi sape2 yg nak datang melancong ke Eropah..
Cepat2..sementara € masih rendah :)

Tuesday, April 27, 2010

Kenangan di DEFTECH

Staf DEFTECH

Bila tgk gambar2 teman di DEFTECH..rasa rindu plak dgn mereka semua..walaupun tak sampai setahun Ana bersama2 mereka..tapi hubungan tu Ana rasa rapat..sebelum masuk DEFTECH, sume dah kenal Ana..huhu..sebab staf tak la ramai sangat..dalam 60 lebih je..


Produk2 DEFTECH

Teringat lagi..waktu pagi..kami semua akan bersenam beramai2..termasuk big boss CEO hahaha kelakar bila teringat balik! sape2 yg berkasut tinggi.. pun terpaksa jugak buat lompat bintang tu! hahaha

Lepas tu..bila bosan..mesti Ana ke pantry..wat air sambil borak2 dgn kak Yam..bos pantry..walaupun Ana tak banyak sangat bercerita..terhibur dgr cite kak Yam :P mcm2 kisah keluar..

Kakak2 di DEFTECH yang menjadi sahabat Ana

Waktu lunch plak..kami makan beramai2..mangkuk tingkat..big boss pun join skali.. Lt. Col. Sulan.. dia selalu tegur kata mata Ana cantik..pastu staf lain menyakat kata dia nak wat Ana jadi menantu..hahaha.. tergelak balik ingat semua ni..

Staf di bahagian engineering..bahagian Ana..sume sangat2 peramah dan suka menolong..ada satu kisah..waktu tu kereta Ana rosak..memang tak leh nak gerak..bese la..Ferrari Ana tu kadang2 wat hal sket..masuk air bila hujan..hahaha.. membe2 kat engineering division la yg tolong repair..dorang sanggup tinggalkan lori2 yg belum di repair..utk tengok kete Ana..ohhh terharunya waktu tu.. :D

Ana takkan lupa kenangan di DEFTECH..insyaAllah satu hari Ana akan balik dan jenguk2 keadaan mereka kt sana :)

Monday, April 26, 2010

Pencarian Ana terhenti..

Ku cari kebahagian di sisi teman-teman,

Kudapat hanya kelalaian,

Ku cari lagi di hati seorang kekasih,

Kudapat hanya kekecewaan,

Dan ku terus mencari,

Dalam meniti hari,

Penuh kekosongan…

Oh, di mana lagi harus ku mencari,

Membawa sekeping hati,

Yang sarat kerinduan,

Rindu yang tiada haluan,

Aku keliru sendiri,

Apa yang kucari,

Apa yang kuperlukan

Aku masih tak bisa mengerti,

Yang pasti,

Kekosongan hati ini minta diisi..

Sejenak ku tersedar, Aku mencari cinta agung,

Buat jiwaku yang merindukan,

Hakikat kebenaran,

Cahaya yang membelah kegelapan,

Melimpah cemerlang mengisi kekosongan,

Ku sedar,

Destinasi pencarianku di sini,

Ku mencari-Mu Tuhan,

Mengharap keredhaan,

Menagih kebahagiaan,

Dari sinar cahaya iman

Khazinatul Asrar, Taman Islam.

Yang mana satu...

Strong Women vs. Women of Strength

A strong woman works out every day to keep her body in shape..But a woman of strength kneels in prayer to keep her soul in shape

A strong woman isn’t afraid of anything..But a woman of strength shows courage in the midst of her fear

A strong woman won’t let anyone get the best of her..But a woman of strength gives the best of her to everyone

A strong woman walks sure footedly..But a woman of strength knows God will catch her if she falls

A strong woman wears the look of confidence on her face..But a woman of strength wears grace

A strong woman has faith that she is strong enough for her journey..But a woman of strength has faith that her journey will make her strong

***

Ana yang mana satu??
Hanya Dia yang tahu..

Sunday, April 25, 2010

Berbasikal di petang Ahad..

Jumaat lepas Ana dapat panggilan utk temuduga kerja..Alhamdulillah..dapat jugak..rasanya dah berbulan Ana hantar application tu..Ana apply keje kat pejabat pos..keje bese..utk dapatkan duit sampingan sambil amik pengalaman kerja di sini..

Interview Selasa ni..kalau ada rezeki Ana..dapatlaa..tapi kalau tak dapat pun takpe..So petang tadi, Ana pergi la tengok kat mana tempatnya nanti..jauh la jugak..berbasikal dalam 10min..tercungap2 jugak sebab turun naik bukit -_-!

Pejabat Pos/ Briefverteilzentrum Ravensburg

Basikal tu pulak memang basikal lelaki..punyala tinggi..bila nak naik ka, nak turun ka, sket punya susah..terjengket2 sbb kaki tak sampai! hahaha tapi rasa seronok sangat2..dah lama tak naik basikal..teringat zaman kanak2 dulu..

Ni la basikal nye....

Lepas balik dari tempat tu, ajak la sahabat Ana tadi pegi makan..belanja kebab..sian plak dia..sanggup temankan Ana..Alhamdulillah nasib baik la ada sahabat mcm ni.. : )

Ps : Result Fahrzeugdesign/Car Design dah kua..Alhamdulillah..sangat gembira dengan result tu..tak sangka lecturer bagi grade mcm tu : )

Melankoli Sekeping Hati..


Ya Tuhanku..
Hanya Kau yang memahami apa yang tersirat..
Aku menagih cinta-Mu kembali..

Setelah aku leka mencari cinta insani..
Layakkah aku bersujud merintih belas kasih-Mu semula..

Sepi..
Berdosakah aku mengalami perasaan ini?

Ya Allah.. Cintaku..
Hanya belas-Mu yang aku inginkan waktu ini

Penciptaku..
Hilangkanlah kesunyian ini dengan kasih-Mu
Hamba-Mu merayu..

Berikanlah kelazatan bercinta dengan-Mu
Walau sedikit..
Agar hilang resah hati ini..

Aku hanya ingin bersama-Mu
Walaupun hati ini sentiasa menangis
Inilah rasa paling indah yang pernah aku alami...

Saturday, April 24, 2010

Mutiara Al - Hikam


Tertundanya pemberian
Setelah engkau mengulang-ulang permintaan
Janganlah membuatmu berpatah harapan

ALLAH menjamin pengabulan doa sesuai
Dengan apa yang Dia pilih buatmu
Bukan menurut apa yang engkau pilih sendiri

Dan pada saat yang Dia kehendaki
Bukan pada waktu yang engkau ingini...

****
Ibnu 'Athaillah al-Sakandari

Penenang Hati..Pengubat Jiwa

Friday, April 23, 2010

Act Like A Lady, Think Like A Man

Ana suka quote ni...

"Act like a lady, think like a man"

Tadi waktu balik dari kelas French.. Sempat jugak Ana berbual dgn salah seorang sahabat kat sini sambil jalan balik ke bilik..

Ana : Nape eh lelaki ni nampak hepi je.. sedangkan problem lagi banyak?

Sahabat : Mcm ni Ana.. lelaki ni.. bila die fikir tentang masa depan.. sume positif je.. contohnya, kalau dak lelaki tak pernah gi klas.. tapi esok nya nak gi amik exam diorang still ckp "bole je jawab nanti.. soalan senang kot"..

Ana : Macam tu ke? Patut mcm tade masalah kalau fikir mcm tu...

Sahabat : Ye la.. Pempuan ni.. pikir banyak sangat benda negatif.. memang pempuan lebih berfikir tentang masa depan, tapi kebanyakannya yang negatif.. sedangkan benda tu tak jadi lagi.. tu yang pempuan slalu susah hati je..

Ana : Ermmm ...... (pastu Ana senyap...btul jugak apa yg sahabat Ana ni cakap)

Ana terfikir..ada kebenaran dalam kata2 sahabat Ana ni..tapi tak leh apply utk sume kes la.. Perempuan kadang2 terlampau banyak berfikir.. tapi berfikir tentang perkara yang menyusahkan hati dan perasaan sendiri..

Walaupun susah untuk kita tukar cara kita berfikir.. tapi lepas ni Ana akan lebih luaskan pandangan untuk apa2 perkara.. cuba lebih optimistik dalam segala segi.. =)

Thursday, April 22, 2010

Jika Aku Jatuh Hati....

Ya Allah...
Jika aku jatuh cinta sekali lagi.. ya Allah..
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu
Agar bertambah kekuatanku untuk menyintai-Mu

Ya Muhaimin...
Jika aku jatuh hati.. izinkankanlah aku
Menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu

Ya Rabbana..
Jika aku jatuh hati.. jagalah hatiku padanya
Agar tidak berpaling dari hati-Mu

Ya Rabbul Izzati..
Jika aku rindu.. rindukanlah aku
Pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu

Ya Allah..
Jika aku menikmati cinta kekasih-Mu.. ya Allah..
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan
Indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-Mu

Ya Allah..
Jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu
Jangan biarkan aku melampaui batas
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu

Amin.. Ya Rabbal Alamin...

Lecture..Vorlesung..Class

Dulu mase Ana mula2 masuk klas kat sini..1 lecture ada dekat 50+ students.. tu waktu 1st and 2nd Semester..waktu tu dalam klas ada 3 orang je perempuan..Ana, Yanie dan sorang Deutsche.. masuk 3rd Semester.. minah Deutsche tu dah tade... tinggalla Ana dan Yanie je..

Masuk 4th Sem, time tu kami kena pilih majoring.. Seb bek major Ana dan Yanie sama (Fahrzeugsystemtechnik/Mechatronic) so satu klas la lagi :D tapi klas yang 50+ lebih tu dah berpecah ke 3 Groups.. Last2 major Ana ada dalam kurang dari 10 orang je.. isskk time tu kalau ponteng klas memang nampak sangat laaa :P (tapi ponteng gak kadang2!!)

Dalam klas..ada dalam 5 orang je..

Skang ni..Ana dah sem ke 7..tinggal Ana sorang je pempuan dalam klas.. skang satu klas..ada 6-7 orang jee... haaaa ni kalau ponteng..tatau la nak kate ape kannn..hahaha.. Yanie dah berpindah ke tempat lain siapkan thesis dia.. Ana maybe buat thesis Ana sem depan..wat kat uni sini je kot..malas la nak pindah2 tempat lain.. Rasa bosan gak kadang2 gi klas jalan sorang2 dah tak berteman.. tapi nak wat mcm mana kan.. lumrah orang nak belajar.. rasa la susah sket kadang2 :D

kalau nak tau system belajar kat sini.. sini takde amik2 attendance ni.. so terpulang la pada tahap motivasi diri sendri.. nak gi klas ke tak.. monthly test pun tade.. sume based on semester exam.. kalau wat teruk waktu exam... memang hancur la paper tu.. kena repeat la lagi.. homework plak.. terpulang pada kerajinan sendri.. nak wat bole..xnak wat pun bole.. sbb takyah submit pun.. tapi.. Ana wat la..sebab tak la genius sangat kan.. nak lulus exam tanpa praktis.. huhu

Peneman Ana sewaktu study hahaha

Wednesday, April 21, 2010

Strawberry whipped cream~

Skarang ni dah nak start musim Strawberry!! Buah kegemaran Ana slain rambutan.. Dulu2 suke makan stroberi cicah ngn coklat..skang ni..sejak Ana menggilai menggemari whipped cream..ataupun org kat sini panggil Schlagzahne..sume benda Ana makan..nak kena ada benda alah ni :P


makan buah taruk benda ni..makan puding taruk jugak..minum kopi pun taruk!! kadang2..makan saje..spray je terus masuk mulut..hohoho tak snonoh nye laaa :P tapi sape yang penah try..sure tau mcm mana bestnye rase!!

Ekceli skang ni spring..bunga2 pun dah start mengembang..ni la season yang Ana paling suka..tak panas..dan tak sejuk sgt..scenery pun cantik je..warne warni..


Petang tadi.. Ana dengan 2 orang membe pergi berjogging.. lebih kepada riadah sebenarnya.. yela..takla jogging mana sangat..lepas jog, bole plak pegi pekena aiskem (lagi!!!) huhuhu abis bertambah balik lemak yang terbakar tadi.. :P kami jalan2 pusing Weingarten..baru tau sebenarnya kat sini ada satu ladang.. ada keldai..kambing biri2..comey2 je tgk.. kami berenti kat situ sat..sambil amik2 gmbar...cuaca cerah..terang..tengok keindahan alam ciptaan tuhan..salah satu terapi utk jiwa Ana sebenarnya..seronok je rasa.. :D


Kat dunia ni..banyak je benda yang bole wat kite hepi sebenarnya...Alhamdulillah..Allah kurniakan nikmat kelapangan pada Ana skarang...lapang dari masalah, lapang dari segi masa, fikiran, hati...Ana akan cuba sedaya upaya elak dari kufur dengan nikmat ni.. supaya tak ditarik balik.. Ana dah rasa mcm mana tak tenangnya hidup tanpa nikmat yang satu ni..semua serabut..sesak..memenatkan..merunsingkan...

Terbaca status update dari salah seorang sahabat Ana...harap dijauhkan lah semua sifat2 tu

"Memang benarlah.. sifat benci.. dendam.. dengki.. angkuh.. dan segala sifat mazmumah.. datangnya dari makhluk bernama syaitan.. jangan biarkan ia menguasai anda dengan sifat-sifat berkenaan..."

Tuesday, April 20, 2010

formspring.me


Cool gak site ni...site ni tempat orang nak
bertanya soalan..ape2 soalan..tapi terpulang la pada tuan punye page nak jawab ke tak...heeee suke2...time2 bosan leh le men soal jawab ngn membe2 kt situ.. :P

Ana ada wat box kt tepi..if ada sesape nak men soal jawab..sile la bertanya..jgn malu...
malu bertanya sesat jalan.. heehee

http://www.emoticonizer.com

Suka sangat2~

Pagi tadi sempat berborak dengan seorang kenalan rapat yg bole dianggap kakak bagi Ana..dari Terengganu..balik raya nanti tak sabar2 nak pi shopping sama2 lagi..hari tu segan sket..yela..first time jumpa kan.. :P tadi kami dok borak2 pasal **** (terpaksa dirahsiakan hahaha) dan perkembangan heronye yang semakin hensem..fuhhh~ terpikat jap..hehehe

ngat tak dulu..tahun lepas Ana ada post gambar "adik" waktu die kecik..bole tengok post2 Ana yang lepas..skang dah 3 4 tahun! uishh cepatnyee membesar..dah pandai bergaye skg..

DULU


SEKARANG



haishhh bila la Ana nak ada sorang..comel cenggini.... day dreaming

**

hari ni rasa cam malas nak makan berat2 sangat..so Ana hari ni makan makanan Deutsche..
Schupfnudeln.. ni pun men campak je..taruk paprika(capsicum) sket..gurken(mcm timun)..pepper..pastu goreng atas pan..minyak seminimum mungkin :P pastu bakar 2 ketul ribbsburger yg Ana beli kt kedai Turki smlm..siap!! :D


**

nak promo website ni jap www.aqsasyarif.com jom kite hulur bantuan sket untuk saudara2 kite kat sana :Dbantu palestin!

Monday, April 19, 2010

Jalan2 cari daging..

Tetibe mengidam nak makan daging..lama gila rasanya tak makan daging lembu ni...punye la tringin..slalunye dok makan ikan n udang je..time akhir2 klas tadi bole la plak brangan nak masak2..huhu..lecturer dok ajar mcm mana friction dalam gear..Ana plak dok bayang nak masak menu apa..balik je klas..terus msg membe2 ajak cari daging sama2..

Jenuh gak la mencari..kedai Turki yang ke-4 baru ada..fuhhh~ ada gak.. dapat la makan daging malam ni yeaaaayyyy \(^_^)/

Daging tu Ana wat masak lada hitam..taruk lada hitam sketul2 tu..cili padi sket..memang berapi kepedasan! hahaha.. malam ni makan ramai2..6 orang..tak best la masak penat2 makan sorg2..membe2 len ada yg wat tom yam..ayam goreng..pastu dorg wat special request..muffin lagi...sian hari tu ada yang tak dapat rasa..


kali ni Ana wat choc muffin + choc chip.. heavenly chocolate!!

sejak dua menjak ni rasa sronok lak memasak...praktis dari skang..kang dah jadi bini orang..takkan Ana nak bagi makan spaghetti je tetiap hari.. :P

Geram2..Grrr....

Bile kite dok ramai2 ni..kadang2 ada benda yg orang wat..wat kite bengang dan tak puas hati..haaa same kes la ngan Ana skang..tamo membebel panjang..ada beberapa kes yg wat Ana nak tumbuk2 je dinding bantal lepaskan geram..huuuhuuu (T_T)


#Kes 1

-Orang atas bilik Ana ni..kegemaran die memakai kasut tinggi..ala2 stiletto agaknye...bila pagi2 buta tak pun malam2 buta..dia macam tawaf bilik die dengan kasut tinggi tu..bayangkan la bunyi nye mcm mana..waktu nak tido..dok dengar kletuk kletak kasut die..aduii..panas je hati.. p(>_<)q


#Kes 2

-Dari orang atas bilik Ana ni gak..waktu malam gak benda ni jadi..slalu dengar bunyi benda2 jatuh dan bertaburan kat lantai..kadang2 mcm bunyi duit syiling..kadang2 mcm guli..ishhh takkan die dok main guli kot malam2 kat dalam bilik..


#Kes 3

-Ni problem ngan housemate Ana..sorang laki dari Iran..uishhh die ni kalau bercakap..kalah menteri2..ckp je lebehhhh..buatnye idak..isu nya..die suke membebel kat housemate2 Ana yang lain tentang menjaga kekemasan dapur..bagus la..die ni suke kekemasan..Ana suke sifat die yg ni..tapi masalahnye..die suh orang lain wat..tp bila tang die..die tak wat lak..cissss!!

Die : I want everybody keep this kitchen clean..it is for our own health..bla bla bla..dun put this..that..bla bla bla..lagi

(satu hari die membebel kat kawan2 Ana yang lain..dorang ni jenis tak berani nak cakap ape..so dengar je la mamat ni membebel..Ana time tu kat dlm bilik..dengar mcm perang nak meletus dah kat dapur..so dengan geramnya..Ana kua bilik n pegi kat dapur)

Ana : Is everything ok? i can hear loud voice from my room. is it bout keeping this kitchen clean again??(Ana pun bla bla bla jugak haha..time tu Ana wat muke kerek gile hahaha kasi die takut sket)...ok...i will make a duty for all of us..and please please follow dat duty..and u Mr....u juz talk too much..but u didnt do anything...after this, do dat duty too and i dun wana hear loud voice coming from u again..

(Selepas hari kejadian, sume orang ikut duty yang Ana wat..kalau tak wat..mmg Ana gi ketuk pintu bilik dorang..dan2 tu jugak Ana suh diorang wat..mamat tu plak lebih senyap skang..fuhh kembali aman dunia ini dan rumah ni memang sntiasa dalam keadaan yang bersih dan kemas mengikut piawaian dan standard orang German hohoho)

Tapi geram2 pun nak wat mcm mana kan...sabar gitu je la kadang2..prangai manusia ni lain2...kalau dah tak leh sabar sangat Ana sound je..mcm orang German la..kalau dorang tak puas hati..dorang ckp direct..tade selindung2 nye..so far leh sabar lagi..tu yang membebel kat dalam blog ajeee hahahaha


Sunday, April 18, 2010

Resipi kita hari ni puan2..

Kembali semula kepada hobi yang dah lama Ana tinggalkan..usha2 MyResipi.com dan masak2 :D

hari ni..usha resipi kueh teaw ladna..teringin la plak..rasa sronok bile teringat ada lagi sepaket kat dapur :D
kueh teaw tu Ana beli kat kedai Asia..tapi bukan mcm kt Msia..yang basah n lembik2 tu..yang ni jenis keras..n kering mcm bihun..kena rendam dlu baru leh masak..

simple je resipi ni...sume bahan2 campak masuk 1 periuk..kacau2...taruk garam, pepper sket..haaa siap!! kalau Ana masak..lauk mesti kena byk..ada cendawan cina, udang n ayam..sayur sket..


ajak junior 2-3 orang makan skali..Ana makan bukannya byk sgt..kalau Ana masak, lebih puas hati kalau orang yang makan dan abiskan.. :D sonok jeee rasa


Single super duper bahagia

Gambar ni ekceli utk menunjukkan Ana dah tak sedih2..
hohohoho

Being a single is not that bad actually...dan Ana skang rasa sangat2 gembira...
http://www.emoticonizer.com

"double are trouble"
"triple are double trouble"

bila dah single..sume plan hidup bertukar..bukak buku baru...best la gak rupenye..bile bole start plan benda2 baru balik..kisah2 lama tak payah la nak dikenang2..dah jadi sejarah yang tak mungkin berulang..

5 Reasons nape Ana gembira skang ni :

* 1. tak payah la Ana nak pikir pasal org lain yang tade kena mengena..susah kan hati sendri je
http://www.emoticonizer.com


* 2. Ana bole membuat pilihan yang lebih tepat lepas ni..orang yg lebih menghargai Ana...segan la ckp psl ni hehehhehe
http://www.emoticonizer.com


* 3. Lebih masa untuk diri sendiri..asyik fikir masalah orang..sampai rasa tade mase nak pikir untuk diri sendiri
http://www.emoticonizer.com


* 4. Baru sedar..betapa indahnya dunia dan banyaknye peluang lain yg menanti
http://www.emoticonizer.com


* 5. Tak perlu risau2 tentang masa depan dengan orang yang tak pasti..
http://www.emoticonizer.com



Banyak je lagi sbenarnya...tapi so far ini lah reason yang gembirakan Ana...bukannya nak single slame2 nye pun..hehehe
http://www.emoticonizer.com

insyaAllah satu hari nanti..bila bertemu jodoh yang lebih sesuai..ada rezeki..panjang umur..maybe mase tu

"double are not trouble at all"

Saturday, April 17, 2010

Antara keta dan muffin

Yeeaaaaaayy!! Alhamdulillah..
Abis gak exam..akhirnya Ana dapat gak melukis keta..
Sebijik Mitsubishi terlihat juga setelah bertungkus lumus
Selama lebih 7 jam!! *_*"
7 jam tu termasuk la aktiviti melukis, mewarna, dan bersembang tanpa rehat
Kalau orang hebat..2-3 jam pun dah siap.. :P



Ni la hasilnye...tadaaaaaa! Gembira jugak..takmo lukis keta dah pasni!

Mitsubishi tau ni...

Balik je dari exam..terus gegas2 solat...seb bek sempat gak Zuhur..
Walaupun dekat2 nak abis..haishhhh
Tu pun Ana blah awal dari exam..Kalau tak lecturer suh stay lagi..detail kan lukisan..
Huhu ada Ana kisah lukisan tu tak detail..siap sudah! :P

Sebagai penghargaan kepada diri sendri.. :P
Ana wat choc chip muffin~ nyum2!!

Seb bek ade Dr. Oetker..memudahkan lagi impian nak makan muffin huhuhu


Tadaaa lagi...ni la muffin nyee..
kalau beli tak dapat la choc chip byk2 cenggini :D