BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, February 27, 2010

Lokasi2 Ana minggu depan

Jom round Germany!!


huhu tak le round..gi jalan2 kat belah utara jee..

Weingarten -> Munich -> Berlin -> Hannover -> Hamburg

Start hari ni sampai Jumaat depan terpaksa la offline sekejap...mesti ada orang yg sangat gembira bile Ana takde depan laptop..iskkkk :P

Doakan Ana selamat pergi dan kembali :D

tschüss..bis naechste Woche~

Friday, February 26, 2010

12 Rabiul Awwal

Salam Maulidur Rasul..


Mari kite perbanyakkan selawat ke atas rasul junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w..
Teringat waktu di sekolah dulu..ada perarakan sambil bawa sepanduk dan berselawat..seronok bila dapat join..tapi kat sini, sume tu takde..

Tapi tak kire la di mana pun kita berada, tarikh atau peristiwa dalam bulan Islam jangan la kita lupakan..asyik ingat tarikh bila cuti jeee... :P





Thursday, February 25, 2010

The Malaysia-Europe Forum - Munich Spring Dialogue 2010


Satu lagi event yg Ana akan attend..dekat muenchen/munich..nak tau event ni pasal ape?ni Ana copy sejibik..sile bace :P


Tan Sri Rafidah Aziz (former Malaysian Minister of International Trade and Industry) and the Board of Trustees of the Malaysia–Europe Forum (MEF) cordially invite you to attend the MEF-Munich Spring Dialogue 2010: “The Global Green Agenda: Securing A Sustainable Future”

The global economic crisis has raised fundamental development issues. These include the ability of the existing model of capitalism to sustain growth. New and alternative models are being discussed, based on renewable energy, sustainable, ethical and responsible business practices, green and soft technologies, environment-friendly policies and a back-to-basics culture.

event ni hari selasa..tapi hari sabtu ni Ana dah gerak ke munich..saje jalan2..nak gi neuschwanstein..Sleeping Beauty's Castle..heeee tak sabar plak nak gi :D

after this event..Ana akan gerak ke utara Germany..jalan2 gak since dah 3 tahun Ana dok sini tapi tak pernah lagi melawat atas sana..Ana akan wat special post tentang planning jalan2 tu..

AGM 2010



Saje nak promote annual grand dinner/meeting utk MGSS kali ni..sebagai setiausaha yg tak byk wat keje..ni je la yg Ana mampu wat :P sesape yg belum register/bayar yuran sile la berbuat demikian..segala info ada kt blog tersebut..sekian : )

**
nak pakai ape eh time AGM nnt...dress?baju kebaya?baju kurung?ke pakai bese2 je...hurmmm

Tuesday, February 23, 2010

Everlasting Love

Hari ni saje layan lagu lama2..juz shuffle playlist..then kua satu lagu yg dah lama Ana tak dengar..suka sangat2 lagu ni..wish ada sumone yg bagi lagu ni kat Ana..n do really mean it.. : )
Klik utk dgr/download..


It feels like heaven to be with you
When you treat me like you do
Every minute of the day
Just with you I wanna stay
There will be no end....


Monday, February 22, 2010

Hepi Besde Krun!


Dengan lilin ni je la kami bergambar sempena besde krun

Sebenarnya hari ni 22.02 adalah hari jadi cik krun yang ke-24..huhu dah tua..leh jadi mak orang dah ni hohoho..Ana doakan semoga cik krun bertambah bahagia..lebih2 lagi di samping orang yg tercinte.. :P

Kami tak wat cake pun..sowie la..juz men tiup2 lilin je la..huhu..scene bergambar ngan Krun mmg sangat best dan klakar..Ana rasa Ana dah lama tak gelak mcm tu..tapi gambar tu tak dapat di publish kan :P pastu tak dapat up kan byk pic..sume kat cam Yanie..Yanie2!! nak gambar!!

Malam sebelum our "Slumber Party" kami pi makan2 dulu kat lua..makan waffle+aiskem..sedap2!!balik tu lapar..Yani plak tolong masakkan kueh teaw..mmg sedap!! mmg kami melantak tak ingat :P dari tengahari tak makan apa..

**
time ni dah nak balik bilik..huuuuuu sejuk2!!! tangan membeku..nak tunggu bas datang dekat 10 min..aduyaaaiii


Gadis2 comel kesejukan menunggu bas..Yani, Hajar, Ayu, Krun

and Ana as the photographer


Sunday, February 21, 2010

Bergumbira di Stuttgart dan Heilbronn

Weekend lepas Ana dan Yani merantau ke Stutt dan Heilbronn..gi ke Stutt skali ngan Krun untuk berjalan2..shopping..Journey ke Stutt dari Ravensburg lebih kurang 2 jam..dalam tren tu bese la..sembang2..amik2 gambar..layan prasaan huhuhu :P


Ana, Yanie and Krun

Kat Stutt mmg best!!! Tapi kali ni Ana dah tak gila shopping!! Siyes..masuk Zara and MNG 2-3 kali tanpa sebarang hasil!! sangat amazing okeh..huhu weekend mmg ramai la owg2 berjalan2 kt sini..agak sesak..tapi nak wat camne kan..kami lunch kat KFC jumpa junior2 bawu sampai dari Malaysia..juz borak2 sat ngan dorang..

Cara mencari duet lebeh :P


Stuttgart


Time ni tak sesak sangat


Rapper yang mencari pendapatan..sedap gak lagu dorg


Kat Stutt, Ana ngat nak beli digicam since Ana punye dulu dah rosak..usha2 kat Saturn..tapi tak beli sbb rasa lebih guenstig kalau Ana beli kt Ebay..dapat leder tasche, 2Gb Speicherkarte and extra battery lagi..hurrmmm lame gak la pikir..last2 tak jadi..juz pi dinner je kat area Saturn, makan chinese food..bole la tahan..mee + sayur2

Mee + latte


Pastu gi Heilbronn..Dok kat bilik Hajar 2 malam..saje nyemak2 kat bilik dia..sesak2 kan..gossip2..pillow talk..Sing star..makan2..haaa tu la aktiviti kitorang..bermalas-malasan sepanjang 2 hari..

Tapi mmg best la!!! sangat..dah lama tak jumpa kawan2 ramai2 mcm neh..Sebenarnya jumpa2 ni nak sambut besde cik krun..takpela..Ana wat next entry spesel utk besde Krun :D

Bergumbira di Weingarten


Last week..memang sangat best..banyak gak aktiviti2 yg Ana wat..yg paling best..meluncur dulang dan bermain ice skating..tak sempat nak upload gambar before this sebab sume gambar kat dalam cam mior, kawan jemmi (junior) dari praha/prague, rep.czech..best gak dorang neh..tak abis2 gelak je

mior,amir,kaksu,ana,jemmi,as'ad


turn Ana turun bukit (blakang tu uni Ana)


sama tinggi je ngan dak skolah rendah



ice skating..ramai gak time ni


gang ice skating
jemmi, amir, mior, ana, as'ad cameraman


Skang ni lepak kat Heilbronn, kat umah Hajar, with Yanie, Krun and Ayu..Gals' Day Out..Ngat nak upload gambar2 kat sini, tapi tak jumpe lak button for bluetooth kt laptop Hajar neh..So upload gambar2 dulu je la..

**

Special video waktu aktiviti mendulang...not created by me~ :P



Friday, February 19, 2010

Tweet tweeeeeet

Hari ni mula mengaktifkan diri di twitter..memula cam tatau pe la benda ni..rupa2nya ni adalah tempat utk status update..hooo..best gak..sonok2~


Sile la tweet Ana jika nak https://twitter.com/suhanasuid

Sok mula mengembara huhuhu cakap mcm nak pusing dunia je..Sok nak ke Stuttgart dan lepak2 di Heilbronn..buhbye katil..lappy cyg..




Thursday, February 18, 2010

Dating

Hari ni saja pi dating ngan Yani kat Friedrichshafen..die pun dah abis paper, Ana pun dah setel urusan visa..saja pi membuang masa dan duit :P

Kt FN bukan ada apa sangat kecuali Bodensee je la..Kedai2 tak la best sangat..Rasa kat Ravensburg lagi best..Tapi skali skala berjalan..sonok la juge..Kedai pertama kami singgah..sure la kedai makan..kami makan kt Asia Imbiss..Bole la tahan nasiknye..Tapi ada ke goreng sayur ngan rebung..pelik je rasa..tapi telan je sebab lapor..Gambar pun tak sempat amik..huhuhu

Then, singgah kedai bag...Yani merembat seketul bag..Ana tengok jeeee hehehe..seb bek takde yg berkenan

Sambil2 tunggu Yani :P

Pas makan kami pi H&M..saja pi try2 baju hohoho..nak beli..tapi malas plak..Ngat nak cari baju untuk annual grand dinner nanti..tapi cam bese..tade yg berkenan di hati..fuhh..selamat duet

Try je..takmo beli pun

Pas penat mencari2 baju..singgah lepak2 kat cafe ARAN..minum kopi..makan kek..gossip2..ohh what a day! Dah lama tak wat camni..dulu shah slalu join gak..tapi kali ni kami berdua je la...Hari ni hari menggemukkan diri..Makan2!!! Ana amik latte macchiato ngan marmor kuchen, Yani plak juice pe tah ngan cheese cake

ARAN

Nyum2!!

dalam ARAN

Dalam kul 4 camtu kot kami gerak balik..tapi cam bese la sempat la posing2 skejap kat tepi tasik tu..bestnye kalau summer..leh men bot kecik yg leh kayuh2 tu..pe tah name benda tu..tapi skang ni air tasik pun beku lagi..Tringat dulu2..waktu ramai lagi senior kat sini..kami slalu kua makan aiskem kat sini..even waktu winter..sonoknye time tu...meriah! sekali datang..dekat 15 orang..tapi skang ni kami berdua je.. : (



**
Banyak plak pic kali ni...pasni wat photoblog je la :P


Wednesday, February 17, 2010

Memenuhkan masa lapang

Hari ni bangun awal kayh...haha sonok je rasa..kul 8 pagi dah terpacak tunggu bas..pi renew visa..seb bek tak ramai owang..bukan tak ramai..mmg takde sape pun..Ana sorang je.. :P Pas siap sume pi la pasar and kaufland (ala2 giant kat msia)..kat pasar saje usha2 sbb pasar dorang tak best pun..sayur dan buah2an je banyak..pastu terjumpa bunga yg agak comel..pas sembang2 ngan mamat turki penjual bunga tu..Ana pun beli la 1 pasu bunga..heeee :D gumbira bilik dihiasi munge2!


Kat kaufland cam bese laa..shopping benda makan je..tu je la yg bole dibeli pun..tapi bawu prasan bila nak bayar..sume makanan yang Ana beli di pack dalam kotak..salad, ikan, telur, muffin, gula..etc..Ana tertarik ngan presentation yg kemas kot..huhuhu


**
Lepas jalan2 lagi..pi la tempat air plak..satu je yang Ana malas kat germany ni..Sume air nak kena ada pfand..malasnye.. (Pfand = 0,25€ mcm deposit..if kite pulangkan balik botol/tin baru dapat balik deposit tu) susah la..kena kumpul lak botol2..nak buang sayang..0,25€ = singgit lebeh tue...

Pfand


**
Hari ni ngat nak makan gemuse maultasche la..makanan org german..dah lama tak makan..tringin lak..lapar2..dah pening2 sebab lapar...


recipe sendri..maultasche(kaler kuning), butter gemuse (sayur campur), lachs (salmon - kaler oren2 sket) ditambah ngan kraeuter sauce + air mineral berperisa strawberry..hurmm sedap gak lunch hari ni! tak sangka! hohoho tapi kenyang giler..walaupun bawu makan sparuh..


Tuesday, February 16, 2010

France,Perancis,Frankreich


(sape tah bagi ni..lupa :P)

I got a call from Paris! hehe sonoknye..ngat kan pacik mrajuk lama gile..tak best la tibe2 senyap kan..salah siapa..sendri jugak :P

Cakap pasal Paris ni.. hadiah dari sorang membe yg baru balik dari sana...pun tak claim2 lagi..ehem2..lame tunggu nieee...hehehehe *wat muke tak malu*

Sebenarnya Ana teringin sangat nak gi sana..padahal dekat je pun..tak sah la kalau dok kat Europe tak pi Paris kan..at least bergambar ngan Eiffel Tower pun jadi la..April ni insyaAllah kalau ada rezeki, adik Ana, Asyraf akan further study kat Nice,France..Ana doakan semoga dia lulus dalam exam dia nanti dan dapat fly ke sini..teman akak kat sini..leh la pi jalan sama2..wat Eurotrip :D


je t'aime - ich liebe dich - i love you
words to learn :P

Jadi kanak2 jap

Ana teringat waktu kecik2, selalu sgt tulis kad raya/surat cinta monyet/surat2 yg pelbagai jenis dan part yg paling best..ending dia! sure ada pantun 2 kerat ok! hahahaha tu sangat kelakar..

Pen merah, pen biru
U marah, I love u
(kecik2 lagi dah pandai tulis surat cinta..ish2)

Ada enjin, ada bas
Kalau rajin, saya balas
(ni pantun mereject surat org :P)

Petang tadi usha2 ngan yani karangan budak skolah..mmg tahap dewa la karangan budak sorang ni..respect abes! imagination yg sgt tinggi...cikgu die pun cool gak..sanggup berkongsi karangan tu utk tatapan sume :P bahasa die gunakan..bila yani cuba ajuk..sangat serupa! hahaha walaupun Ana tengah pejam mata, sbb nak tido time tu..bole lagi gelak!


Klik utk besarkan..Actually karangan ni bersiri..search je la karangan terima kasih datuk..mmg pemes la! Banyak links..Harap2 budak yg tulis ni leh memperbaiki lagi mutu penulisan beliau..berbakat cuma perlu latihan yg lebih intensif

Pecah kaca, pecah gelas
Sudah baca, takyah la balas
(ni pantun malas nak layan)

Vampire Knight!


Skang ni mood nak layan anime jap..cite yg Ana sgt suka..Vampire Knight!Hoo sgt cool la vampire2 tu..dah la ensem..Ana cam obsess sket ngan benda alah ni...novel+movie+anime sume nak pasal vampire je..

Hari ni ngat nak pi men ice skating..tp budak2 ni nak pi mandi kt thermal bad plak..haduii..tak jadi..terpaksa je la dok umah..layan kasi abis la cite tu..ada 13 episodes..

Menu for today..breakfast+lunch+probably dinner too..hohoho sgt malas utk makan..makan jika lapar sahaja..kalau tak lapar jgn makan ok! :P


Tapi kan teringin nak wat choc cake la...siyesss...tapi bahan plak takde...nak kua gi beli ke tak nak..nak ke tanak...nak..tanak...pikir dulu.....

Monday, February 15, 2010

Kenangan Indah

Waktu sejuk2 ni..teringat kepanasan di Malaysia..teringat kenangan ngan kawan2 DEFTECH kat Langkawi dulu..best sgt!! Rupe2 nya banyak je benda best dalam hidup Ana ni..Ana je yg tak perasan..All da gals mmg rock la! Walaupun ada yg dah beranak pinak..mmg cool la dorg..pasni leh la join dorg gi jalan2 lg






Tadi..benda best berlaku lagi..bile waktu lapar orang tolong masakkan..haha..itu mmg sangat best ok!! kaksu masakkan ikan apa tah..salmon kot..sedap..nyum2..puas hati sebab kenyang..

Pastu layan Better Off Ted Season 1..cite ni mmg lawak abis...huhuhu..bila teringat scene klakar..tergelak sorang2..even tgh sedih..kalau teringat scene tu..leh gelak..siyesss..i just love veridian dynamics..the company :P

Sunday, February 14, 2010

Fastnacht in Weingarten~

Hari ni Ana and Kaksu bawak junior2 pi fastnacht..sgt best!! hehehe sronok tgk perarakan..mcm2 costumes..Tapi yg Ana and Kaksu paling suka part band abg2 askar..fuhh~ semaaattt!! Deutsche sgt cool la bab2 neh..tgk dorg enjoy gile! satu family pakai costumes..dari nenek yg tua..sampai ke baby!

Ana


Kaksu


Menu for today..kleiner kebab teller

Lupa sekejap masalah yg ada bila ada event mcm ni..spending time with friends..Afta balik, Ana and beberapa junior2 pergi meluncur 'dulang' ..ok i have to admit this..men tu mmg sronok!!gi meluncur salji naik dulang..main kt belakang fh..blakang lab mechatronic..H gebauede..tergolek sampai sakit pinggang! but worth it walaupun abis lencun baju...dah lama tak rasa sronok mcm ni.. :P

Excited main Mafia :-P

Malam ni sempena menyambut kedatangan junior2 baru..macam bese la..kami akan berkumpul ramai2..sama ada makan or juz sembang2..dan di akhiri dengan permainan tradisi kitorang..Mafia..

Game Mafia ni tujuan die untuk membunuh penduduk kampung..secara senyap2.."silent killer"
best!! Sempat la gak jadi Mafia and bertahan sehingga menang..Tapi respect and tabik spring la kat senior master agung..walaupun menjadi solo Mafia..dia still dapat membunuh semua penduduk kampung..strategy and theory budak2 ni sangat mantap ok! Ana pun tak terpikir camtu..Abis game tengok jam dah kul 3.30am!! OMG!! Cepat btol masa berlalu..

Life isn't dat bad actually.. : )
Finally feel so relieve..Life is life...

Saturday, February 13, 2010

Illuminati

All-Seeing-Eye Symbol

Since I have so much time to waste..I did some research on the net bout the world conspiracy and one of it is the "Illuminati".

Actually tau tak ape itu Illuminati? Itu sebenarnya a really big but secret organisation that consist of 13 of da wealthiest families in da world, who really rule da world behind da scene!

Click for more

Lepas Ana teruskan bacaan..berpindah2 url..Ana terjumpa pasal Lady Gaga..Singer and songwriter yg Ana minat..Does she belong to Illuminati? Tengok je la her charm.. Sedangkan Ana pun minat.. Her persona actually contributes to mind control.. Amazing!

Is she actually bound by the illuminated?

Eye symbolism

"Mind Control" - Ana tak abis lagi bacaan bab ni..Apa yg Ana dapat juz bout this MK-Ultra Project.
"
Project MK-ULTRA, or MKULTRA, was the code name for a covert CIA mind-control and chemical interrogation research program, run by the Office of Scientific Intelligence."


Symbolism surrounding Lady Gaga, Ana baru prasan..dalam gambar or video, mixes those symbols with occultism of secret societies..Her vacuous, robotic persona is actually mcm mangsa "mind control".

Dalam v.clip paparazzi..she is being controlled

Checkered wall in her v.clip

Satu lagi yg Ana terjumpa pasal this Illuminati..kat Malaysia pun ada..tak sure waktu AJL atau whatsoever called anugerah..full of those Illuminati symbols..Dah lama Ana bace pasal ni..tapi hari ni baru nak bring up these facts..the checkered floors, eye n pyramids..tu sume symbols dat belong to Illuminati/Freemasonry.


See..dat checkered..

da eye..

"Piramid dgn mata satu merupakan logo kumpulan Freemasonry ini. Kumpulan ni ditubuhkan pd 900 masihi oleh orang Yahudi dengan 10 agenda utama. Ada juga yang menyatakan kumpulan ini ditubuhkan untuk menyambut kedatangan Dajjal dan Al-Masikh Imam Mahdi."

Ana suke jugak dgr lagu2 ni..dan Ana percaya some of us pun sama..tho we try to deny..
But I'm sick with this..songs loaded with craps and hidden agendas..

Kite pikir2 la yer...and juz be aware...



Friday, February 12, 2010

Ohh noooo.....~

Multiple entries in a day..that shows i really got nutin to do!!
Tadi tengok jam bawu kul 7.30mlm..aduyaaiii..ngat dah kul 9..tp kul 7 ke 9 ke sama je..
Dinner pun lum..tak lapar plak..ngat nak bakar je nugget..tapi tak jadi..tringat ade latte dalam peti ais..minum tu je la..sejak akhir2 ni..Ana sangat meneliti dengan apa yg ditelan huhuhu
*mode maintain berat badan* sgt teruja bila turun 5kg tanpa disedari :D

Peekataan light itu sgt penting yer hehehe

Pas minum tu terus gi timbang berat badan ok!! hahahha bajet leh turun berat disebabkan pekataan light tu...oohhh tidak..naik o.5kg!! dengan semangatnya Ana pun gi la berbasikal...rutin harian...tapi agak sedih stamina skang dah tak mcm dulu..mana la peginya stamina..baru kayuh 10min dah tercungap2..Ana perlu regain balik stamina..tak lama lagi nak spring..nak jog kt track plak..salah satu benda yg wat Ana rasa hepi..rasa penat!! :P

Baru minit ke 5:50..calories burned..3.0 jeee??


FAQs

1. Adakah anda exercise freak?
- ooo..tidak..sy hanya weight watcher

2. Apa yg anda makan setiap hari?
- apa2 sahaja..termasuk nasik lemak, masak lemak rendah kalori.. :P

3. Berapakah berat idaman anda?
-kurang dr berat sy skarang

4. Berapakah berat anda?
- maaf.itu terlalu peribadi hahaha :P (max. 47kg)