BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, March 19, 2014

adakah....?

betulke spekulasi ni.. cek sekali tak betul.. cek kali kedua betul plak..
kena cek kali ketiga mcm ni.. guna source yang boleh dipercayai dan diyakini..

***

teknik terbaru bagi Ariff makan

Lokasi : Kedai Mamak

Papa : Ariff.. makan...

Ariff : Nanak.. (sambil geleng kepala)

Papa : Makan.. kalau tak papa suruh maple tu suap Ariff makan

Ariff : .... (Terus suap nasi sendiri!)


Hahahaha.. tau pun takut.. tanak maple suapkan





Tuesday, October 1, 2013

Yeeehaaa

Alhamdulillah dapat dah keje
Walaupun harap private.. dapat government pun syukur sangat dah
Pegi interview untuk jawatan PTD M41 bulan puasa tahun lepas
Tapi interviewer tu (orang yg agak tinggi pangkatnya di SPA) tanak bagi Ana position PTD tu
Dia kata JPA anta gi belajar engineering takkan nak masuk PTD
so takde la sesi menemuramah ketika itu.. hanya ada sesi borak2 dan nasihat karier
sebelum abis sesi tu, dia kata akan usahakan sesuatu..
Lebih kurang sebulan lepas tu Ana terus dapat offer jurutera J41
fuhh.. takyah gi interview pun! selamat den.. hahaha


***


Skang cite tak best plak.. 
Bracelet Tiffany kesayangan dah lenyap ditelan makhluk yg tak tau asalnya
Cari punya cari memang tak jumpa
Harap2 masih tersembunyi di mana2
Jangan la jadi perhiasan di tangan orang lain
Silap tak engraved nama kat charm dulu
Dah la hadiah anniversary
Mintak balik kat En.Hasben mmg tak dapatler..


Wednesday, March 27, 2013

Lama betul...

Terasa nak berblogging hari ni
Hidup semakin membahagiakan
Syukur dengan apa yg kita ada yg buat kita bahagia
Keja tadak lagi.. 
relaks dulu kat umah jaga anak (ni pun keja jugak.. lagi byk keja sebenarnya!)


Ariff dah 10 bulan
Kurang dah kebulatannya
Gigi 4 batang
Dah memanjat tak lama lagi berjalan la tu
Merangkak ke hulu ke hilir
Penat mengejar menyebabkan berat dah kembali ke berat zaman bujang

Tak lama lagi nak masuk 26 tahun
Pernah janji ngan En. Hasben
Makan apa sahaja sebelum masuk 26 tahun
lepas ni.....
no more aiskem dgn kuantiti berlebihan
no more keropok2 mamak
no more candies yg berlambak2
no more chocolate yg berbar2
no more oil & fat
skang makan makanan yg berkhasiat je sebab dah makin tua huhuhu
haihhhhhhhh~
(tu la... sape suruh janji macam tu dulu)

Kegilaan skang ni melekat dengan kindle
Membaca... novel best!

Laters, baby!


Tuesday, October 2, 2012

Unpacking

Kontena barang dari Brussels dah sampai
Lega sebab dapat balik sume barang
Tapi ada gak some missing parts.. mcm screws aduyaiii
Mau berbulan2 gak nak unpack all those boxes
Pening2.......

Our packer.. En.Mory mengapakah kami tidak menjumpai screws kami


Condition salah satu bilik yg bakal kami tidak duduki selama berbulan2






Saturday, September 22, 2012

4 months

Ariff dah 4 bulan
Sekarang ada rash prob sket kat muka dan badan
Ruam panas
Sian Ariff mama... tapi Ariff ceria je selalu 

See mama! I can roll over now!

Saturday, July 21, 2012

Being hospitalised again

dah hari ke 4 being warded
2 hari kat emergency room
sebab kidney infection dan hi fever
berpuasa la di hospital.. 19 jam! dari 2.30am-9.45pm
sian En.Hasben.. dah la kalut nak pindah.. pose lagi..
Ana relax sket la sebab tak pose.. tak mampu sbb bf 
lagi2 time demam ni, susu tak semeriah dulu
tape2.. dugaan bulan Ramadhan
hati tak la sedih sangat sebab tengah menghitung hari balik Msia
tak lama dah 2 minggu je lagi
nak gi bazaar Ramadhan beli apa2 je yg Ana selalu mengidam kat sini
kasi puas hati

Ariff tido ngan moktang
yg mengambil shift menggantikan papa yg pulang sebentar ke rumah
nasib baik bilik private katil 2
lega la sket

abis cite hari ni

Thursday, July 12, 2012

Born to be a biker

Strider for ya Ariff
Pandai je jalan nanti, mama & papa taruk Ariff atas beskal ni
Terpaksa la kan.. dah papa & mama Ariff ni biker


Wednesday, July 11, 2012

Unser erster Hochzeitstag

Alhamdulillah..
Semoga Allah kekalkan kami bersama hingga ke syurga

Tak sangka masa cepat betul berlalu
Rasa macam baru je kawen.. tup tup dah setahun.. dah ada anak
Ana rasa hidup Ana dah lengkap.. semua ada!

Apa yang Ana nak pun semua dapat.. hehehe
yang paling best tentang En. Hasben ni, 
dia tak kedekut bagi hadiah kat bini tercinta dia yang sorang ni
Ngatkan tak dapat dah bracelet idaman, rupanya dapat jugak!
Senyum sampai ke telinga je satu hari.. dok belek2 tangan sendiri 

Present & cards from En.Hasben sempena anniversary kami
Terima kasih sayang!

Ni hadiah dari Ana plak
Bullets for him!


Monday, July 9, 2012

Bye bye Europe

PO En.Hasben dah keluar
InsyaAllah raya kali ni kami beraya di Malaysia
Selama 6 tahun di Europe, memang sangat tak sabar nak balik
Bole la ya Ariff jumpa ngan tok, tokwan, tok mak & tok apak

the latest pic of ya Ariff
tokwan hang, Ariff, siap share lagi kat fb dia


Sunday, June 3, 2012

Pengalaman pertama

Pengalaman giving birth to Ariff sangat la mencabar
2 malam Ana rasa contraction yg agak menyakitkan dan 2 malam tu jugak memang tak bole tido termasuklah En.Hasben sekali
Pagi Jumaat pergi hospital sebab dah tak tahan, tanda nak bersalin memang takde lagi cuma rasa sakit je yang ada.. then doc suruh balik dulu sebab bukaan just 1cm
Petang Jumaat tu.. Ana demam, temperature tinggi gila, contraction bertambah kuat
Pegila balik hospital.. cek2 still 1cm 
Ana memang tak nak balik rumah dah.. sebab tak tahan
Malam Jumaat tu jugak doc bagi ubat untuk cepatkan bukaan dan bagi epidural sekali
Tunggu punya tunggu, bukaan just 3cm... frust gak sket sebab Ana nak bersalin normal
Disebabkan temperature Ana tinggi dan heartbeat baby pun tinggi, doc taknak amik risk dan dia suggest Ana czer jer.. En.Hasben setuju, Ana pun setuju
Cite paling best waktu epidural.. seronok jugak rupanya
Rasa 'high' semacam je.. ye la kan.. 2 hari berturut2 sakit, tiba2 semua sakit tu hilang 
En.Hasben kata Ana asyik tersenyum je waktu tu, pastu gelak sorang2 haha
Specialist hosp tu pun sangatlah baik siap cerita2 waktu nak bagi injection tu.. sampai Ana pun tak perasan semua process tu dah siap
Masuk operation room time tu tengah lalok la jugak
Ade dekat 10 orang termasuk Ana dan En.Hasben dalam room tu
Waktu kena belah dan kena seluk memang tak rasa sakit, cuma rasa ada tangan kat dalam perut
Ana suh En.Hasben tengok apa yang doc buat tapi dia seram
Ana nak tengok memang tak dapat la kan.. dalam 20min dengar la suara baby menangis
Alhamdulillah lega..!!
Tapi pas je Ariff keluar Ana sempat tengok dan cium kejap je pastu dorang amik nak bawak ke NICU

Ariff kena tahan dalam 10jam kat situ nak make sure temperature dia ok

 
Papa yang jaga Ariff, mama still kat recovery room

Lepas kena stapler (kat sini luka czer tu dorang stapler.. ada la dalam 12 staples kat perut Ana) Ana dibawak ke recovery room dalam 3jam.. siap tido lena lagi kat situ
Lepas dah recover dari anesthesia Ana dipindah ke ward, mula2 dapat shared room sebab request private room semua dah penuh.. 2 orang 1 bilik.. nasib baik orang sebelah takde baby, so pagi tu Ana bole tido dengan lena 
Bila nurse datang bawak Ariff kat Ana, time tu rasa cam confuse2 sket.. cam tak percaya dah ada anak huhuhu
Bila mula breastfeed rasa seronok sangat.. tengok Ariff cukup sifatnya, sihat.. syukur sangat
Bersalin czer ni, waktu bersalin memang kurang rasa sakitnya... tapi... paling sakit lepas operate, Tuhan je yang tau.. memang sakit betul
Hari kedua Ana dipindah ke private room, legalah sket sebab lebih selesa tapi sakit memang tak kurang,  dok tekan button untuk morphine je keje (pain killer)
Midwife kat situ, memang tersangat lah baik
Layanan superb!!
Siap ajar Ana dan En.Hasben lagi cara nak tukar lampin, cara mandi baby etc2

Berusaha midwife ni ajar Ana cara mandikan Ariff

Pediatricians yang busy 

Ana just bagi susu je kat Ariff, keje tukar menukar lampin kat hosp En.Hasben yang buat sampai Ana plak yang kena belajar dari En.Hasben
Duduk kat bilik tu rasa macam duduk kat hotel je

 bilik yang super selesa

Ariff sangat tak suka duduk dalam maxi cosi.. terpaksa guna moses basket jugak

Ana discharge 6 hari lepas bersalin

Ariff in his crib

Memang pengalaman ni sangat menyakitkan.. tapi ni la pengalaman Ana paling manis

Thank you so much to En.Hasben (dan juga Ija)
sebab banyak bersusah payah untuk Ana dan Ariff

Mama dan Ariff sayang sangat papa!!