BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 30, 2012

Bon Anniversaire pour moi!

Dah suku abad hidup kat bumi Allah ni
Alhamdulillah di atas limpah kurniaan-Nya

Birthday present from En.Hasben
'Blue Box'



Anazli - Thanks a lot cayang!!!


Suka sangat x 10000000000!!!!

Malam plak En.Hasben bawak dinner kat Korean Restaurant
Kami memang kuat makan huhu


Eel - feveret Ana

Last sekali for dessert... sangat special.. thanks sayang!
Green tea birthday ice cream..


Hari yang menyeronokkan..
Kalau tetiap hari camni kan bessstttt... hehehe



Monday, March 26, 2012

8 weeks to go

Tadi baru buat 4D scan lagi untuk minggu ke-32
seronok dapat tengok baby dalam perut
mulut dia sekejap terbukak tertutup
tengah makan agaknya


Muka macam muka papa dia
Hope everything will be fine
Grow healthy and strong my dear

Ya Allah jagalah anakku selama ada di dalam kandunganku dan sembuhkanlah dia, sesungguhnya Engkau adalah dzat yang bisa menyembuhkan, tiada ubat kecuali ubatMu yang tidak akan membawa penyakit.
Ya Allah bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah iman hatinya padaMu dan utusanMu.


Ya Allah keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat.


Ya Allah jadikanlah dia sihat, sempurna, berakal, cerdas, alim dan mengamalkan ilmunya.


Ya Allah berilah dia umur yang panjang, badan yang sihat dan budi pekerti yang baik dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik untuk membaca hadis dan Al Quran dengan mendapat barakahnya Nabi Muhammad SAW.


Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam.


Monday, March 19, 2012

Weekend

Our last weekend was really full of activities
Saturday was for me and Ariff (more for Ariff actually)
Sunday was for En.Hasben

Sat - kitorang pergi salonbabyboom expo
Expo ni special untuk baby.. heaven!! ramai giler baby2 comel kat situ.. geram btul tgk!!
Sambil usha barang2 dan mengaut segala goodies
Banyak benda free yang dorang bagi.. tapi sesuai la.. entry fee pun dah almost 10 EUR/ person
Walau pape pun.. semua tu sangat2 la berbaloi

Sakit pinggang berdiri lelama, menyembang ngan pakcik tupperware

Tanya kak.. sume benda nak ditanya

Comel2 btul baju2 kat situ.. geram lagi!

Kepenatan.. ciannnn

Ni la hasilnya setelah dikumpul

Sun - kitorang gi Army Museum
 actually dekat je ngan umah, tak sampai 10 min naik metro tapi nape tah selama ni tak penah pegi.. 
best sangat! tak sangka ada museum sebest tu dekat area ni
Museum tu sume pasal army, sume2 benda la.. terbeliak la mata En.Hasben! 
dia memang excited sangat bila bab2 military ni.. 
tapi part yang Ana paling suka, Aviation Hall.. 
Hall tu penuh dengan kapal terbang/jet/apa2 la benda yg boleh terbang.. sangat cool okeh! 
Nanti kena pegi lagi.. tak puas tengok

 Kebabooomm!! depan museum

 Kawal ke'excited'an

 Ni la Aviation Hall.. Super cool!

Thursday, March 15, 2012

Books Reviews

Bought some books this month
For En.Hasben, ya Ariff and for me

For En.Hasben
"The New Father Set"
En.Hasben kata buku ni best.. funny yet informative!
 Ana usha2 illustration dalam buku ni.. bole tahan la lawaknye
this book is written by a man, so sgt sesuai la utk En.Hasben
ada 2 buku dalam set ni
dan ikut peringkat umur baby
1st book : newborn - 12 months
2nd book : toddler


For ya Ariff
"My First Signs" & "My First Animal Signs"
Buku ni sangatla bagus!!
Ana bayangkan bila Ariff dah umur 6+months mcm tu, dia nak something tapi dia tatau sebut 
yela peringkat umur macam tu mana bole cakap lagi kan, so mcm mana dia nak bagitau papa & mama dia
sign language is the solution!
tapi Ana kena belajar la dulu.. kang salah sign plak


"Baby Touch Set"
Colourful!! suka sangat.. ada 3 buku dalam set ni
Words, Colours & Numbers
Pastu kat setiap gambar kita bole rasa tekstur yg berbeza
Contohnya 3 fluffy cats.. bole rasa mcm cat fur..lembut je~
Cuma buku ni agak keras, tak sesuai utk baby yg kecik



 For me + ya Ariff
"The 20th Century Children's Book Treasury"
konon2 ni buku Good Night Story untuk Ariff
Last2 jadi buku Ana hehe.. best buku ni!! 
Ada macam2 cerita.. gambar memang menarik.. 
bagi Ana, kalau gambar tak menarik buku tu tak best hahaha 


satu lagi buku yang baru sahaja dibeli sebentar tadi untuk diri sendiri

"Kisah Dongeng dan Cerita Rakyat Malaysia dan Jerman"


buku dwibahasa 
Bahasa Melayu + Jerman
Bole la polish balik german Ana yang dah berkarat berhabuk berkulat huhuhu
Tak sabar nak dapat buku ni..
jangan dah dapat nanti, baca yang part melayu je dah la

Sunday, March 11, 2012

Sambutan Sebulan

My birthday is coming!! yeayyy
En. Hasben telah mencadangkan sambutan selama sebulan.. baik btulll.. : )

Sambutan bermula semalam.. Special breakfast and lunch
Breakfast at Tiffany's and Lunch at Maharaja

Ade kisah di sebalik breakfast ni sebenarnya
Ana memang suka sangat cite Breakfast at Tiffany's ni, waktu mula2 kenal En.Hasben dulu, Ana usha la FB dia and I found a picture with lyric which the lyric was from one of my favourite song

"Moon River"


Jarang ada guys yang tau pasal lagu ni, so waktu ternampak tu.. mula la rasa maybe he's the one
haha

So untuk merealisasikan impian ala2 cite tu.. kitorang pun gi la wat scene ala2 cite tu


tapi ada part yang lagi best!!
kena tunggu birthday Ana baru tau... heeeee tak sabar!!!!


En. Hasben - Buffet lunch at Maharaja.. 
Superb!!!
Indian and Pakistani foods there are the best especially the Nan bread and all the desserts