BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, March 15, 2012

Books Reviews

Bought some books this month
For En.Hasben, ya Ariff and for me

For En.Hasben
"The New Father Set"
En.Hasben kata buku ni best.. funny yet informative!
 Ana usha2 illustration dalam buku ni.. bole tahan la lawaknye
this book is written by a man, so sgt sesuai la utk En.Hasben
ada 2 buku dalam set ni
dan ikut peringkat umur baby
1st book : newborn - 12 months
2nd book : toddler


For ya Ariff
"My First Signs" & "My First Animal Signs"
Buku ni sangatla bagus!!
Ana bayangkan bila Ariff dah umur 6+months mcm tu, dia nak something tapi dia tatau sebut 
yela peringkat umur macam tu mana bole cakap lagi kan, so mcm mana dia nak bagitau papa & mama dia
sign language is the solution!
tapi Ana kena belajar la dulu.. kang salah sign plak


"Baby Touch Set"
Colourful!! suka sangat.. ada 3 buku dalam set ni
Words, Colours & Numbers
Pastu kat setiap gambar kita bole rasa tekstur yg berbeza
Contohnya 3 fluffy cats.. bole rasa mcm cat fur..lembut je~
Cuma buku ni agak keras, tak sesuai utk baby yg kecik



 For me + ya Ariff
"The 20th Century Children's Book Treasury"
konon2 ni buku Good Night Story untuk Ariff
Last2 jadi buku Ana hehe.. best buku ni!! 
Ada macam2 cerita.. gambar memang menarik.. 
bagi Ana, kalau gambar tak menarik buku tu tak best hahaha 


satu lagi buku yang baru sahaja dibeli sebentar tadi untuk diri sendiri

"Kisah Dongeng dan Cerita Rakyat Malaysia dan Jerman"


buku dwibahasa 
Bahasa Melayu + Jerman
Bole la polish balik german Ana yang dah berkarat berhabuk berkulat huhuhu
Tak sabar nak dapat buku ni..
jangan dah dapat nanti, baca yang part melayu je dah la

2 Gossips:

cik puan husna said...

alahai~comelnya buku2 utk ariff...

Suhana Suid said...

bile tade keje kadang2 gi belek buku2 tu.. tak sabar nak ajar ariff nnt :D