BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 1, 2010

Diari musim bunga..


Rutin harian Ana selalunya mengikut musim2 di sini..sekarang ni musim bunga..musim yang paling Ana suke!! bunga2 mekar dan cuaca taklah terlampau panas atau sejuk..cuma sekarang ni selalu hujan..

10 pagi
- Bermula hari Ana..lepas mandi dan breakfast ala kadar selalunya minum coffee dan makan waffle..Ana akan duduk depan laptop wat apa yg patut :D termasuk la cek dan membalas segala email dan msg dari rakan2

1 petang
- Selesai Zuhur, Ana bersiap2 ke kelas..sem ni hampir kelas waktu petang..tak lama cuma 1 period je satu hari - satu jam setengah

4 petang
- pas balik klas, Ana akan masak utk lunch..kadang2 lunch + dinner skali.. huhuhu malas nak masak banyak kali :D

6 ptg
- lepas Asar..waktu bersenam!! haha konon2 nak menjalani cara hidup sihat.. sama ada nek beskal kat dalam bilik takpun jog kat trek..best sebenarnya bile exercise ni..rasa ringan sket badan..Ana akan wat paling kurang 5 pusingan..harap2 nanti dapat wat 10 pusingan

9 mlm
- time ni usha balik laptop..tapi waktu2 sebelum ni pun usha jugak huhuhu maghrib masuk lambat..dalam kul 9 lebih..sambil2 tunggu maghrib selalunya aktiviti Ana wat video2 kt youtube
tak pun update blog..pas setel sume baru start study

11 mlm
- baru isya' masuk..mmg kadang2 pening gak ngan waktu2 solat yg sentiasa berubah..kena sentiasa alert ngan waktu, kalau tak sure terlepas..lepas isya' Ana akan mengadap laptop lagi sambil study sket2 huhuhu

2 pagi
- Ana akan stay up sampai subuh..sebab subuh akan masuk dalam kul 2 lebih..kalau tertido, memang agak susah nak bangun..dari terlepas baik la berjaga..

3 pagi
- waktu tidur Ana..kadang2 terlajak gak sampai kul 5 pagi.. :P

Ana rasa lepas ni..kat akhir entri, Ana akan wat satu slot khas soal jawab..at least sape2 yang terbace dapat gak ilmu kan..dari bace apa yg Ana melalut jeee :D
Sume soalan2 dan jawapan Ana amik dari www.ustazazhar.com

****

Assalamualaikum..saya ingin bertanyakan mengenai rebonding rambut.Boleh atau tidak kita rebonding/meluruskan rambut hanya untuk tatapan suami kerana setahu saya,mengubah ciptaan Tuhan tanpa sebab yg munasabah adalah berdosa.Bolehkah ustaz tolong jelaskan?

w.salam

Setengah ulamak mengharuskan teknik rebonding ini dengan syarat hanya apabila suami yang menyuruh dan wajib ditutup rambutnya apabila berhadapan dengan lelaki bukan mahram. Keharusan ini adalah kerana pengubahan yg tidak bersifat kekal kerana rambut tersebut akan kembali menjadi kerinting setelah beberapa lama.

Pengubahan yg bersifat kekal tanpa uzur syar'ie seperti pembedahan plastik menambah kecantikkan adalah haram sama sekali.

wallahua'lam

0 Gossips: