BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, June 10, 2010

Vollgas!!


Lagi beberapa minggu start la exam..seram..!! ni last theory semester Ana.. Mudah2an tade paper yg sangkut.. Aminn..

Minggu depan dah la ponteng klas sminggu.. Nak pi jumpa adik.. Seb bek klas pun kebetulan banyak yg cancel.. Alhamdulillah.. So minggu ni terpaksa la study vollgas, lepak library.. at least dapat la 2-3 jam yang bermakna.. kalau dok bilik, 2-3 jam study depan laptop, bermakna.. 30 min je ngadap buku.. lain ngadap skrin laptop :P

Tak sabar plak nak pi berjalan2 minggu depan :D harap2 best la... tapi travel sorang2 ni bosan la sket.. nak menyembang ngan sape pun..

****

Waktu on the way ke bibliothek..
Sweetnye pacik n macik ni... :')

kalau la umur panjang..ada rezeki..nak camni gak la :P

****

Sesi Soal Jawab

Hukum tolak pinangan dan kahwin rahsia

assalamualaikum,
saya nk bertanya, status saya adalah bertunang dengan pasangan saya,jika pasangan saya mintak putus tunang dan saya tidak bersetuju,adakah saya masih bertunang dengan pasangan saya dan adakah haram baginya untuk bertunang dengan orang lain

soalan kedua: status saya sudah bertunang,sekiranya pasangan saya kahwin dengan orang lain tanpa pengetahuan saya, adakah sah perkahwinan meraka?????

sekian terima kasih..

Pertunangan dikira putus jika salah satu pihak memutuskannya samada pihak yg satu lagi setuju atau tidak. Setelah itu tidak haram orang lain masuk meminangnya pula.
Nikah dengan tunang orang hukumnya haram tetapi nikah tersebut adalah sah.
wallahua'lam

Source Ana : www.ustazazhar.com dan http://forum.digitalmukmin.org

4 Gossips:

MC said...

blaja kat sne bes ke?? hoho
aku taw satu prkataan jerman ; "achtung"----> gitu jer la...hati2 kat sne...mat saleh ganaz....haha awas!

Suhana Suid said...

sonok gak..tp lagi sonok bile waktu cuti.. :D
alhamdulillah..so far..mat saleh yg sy jumpe baik2 belaka

Hasrol Nizam said...

gudluck 4 ur exam...jalan2 juga, study jgn lupa.. :D

Suhana Suid said...

insyaAllah..akan ingat selalu :)