BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 26, 2012

Berpantang


Ana memang pantang btul ngan japanese foods
Pantang jumpa.. mesti balun! hehe
Hari tu tercapai gak cita2 Ana nak gi makan kat satu restaurant jepun ni
"Yamayu Santatsu"
Restaurant ni, first restaurant jepun yang dibuka di Brussels
kiranya memang dah lama gila dan sangat femes
femes di kalangan orang2 jepun yang migrate kat sini
tourist jarang tau tempat ni sebabnya..
keadaan kedai dia tak fancy pun
presentation makanan pun ala kadar je
tapi bayangkan la.. 5 kali Ana pegi tak dapat masuk
sama ada penuh, kedai tiba2 tutup
(suke2 hati je dia nak tutup kedai.. "hari ni kami tak meniaga sila datang esok")
apa2 pun yang jadi, kedai ni takkan hilang customer

sebenarnya dulu Ana dah berjanji ngan diri sendiri, kali ke 5 pegi dan tak dapat masuk, Ana akan ban kedai ni selama2nya.. waktu kali ke 5 pegi tu, memang frust btul sebab tak dapat masuk.. maknanya Ana tak dapat masuk dah selama2nya.. (konon2 je la)
tapi hari tu tah nape nak sangat pegi.. ni kali ke 6.. memang teringin sangat2 nak gi makan kat situ.. memang rezeki.. dapat masuk!! seronok btul.. masuk tersengeh jee.. mesti orang lain tak paham hahaha
terpaksa memungkiri janji pada diri sendiri.. syukur Allah bagi rezeki extra kat Ana hari tu.. rezeki Ariff agaknya..


Tapi cam biasa la.. apa yang Ana order mesti la Unagi don
Nasi ngan belut
Makan rasa cam nak nangis je.. sedap!!!
walaupun 2 kali ganda mahal dari restaurant2 jepun yg lain
sampai skang bila ingat balik.. bole meleleh ayaq liuq
pas bersalin.. tak sabar nak gi sana balik pas abis pantang

0 Gossips: