BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 17, 2010

A day in Colmar, France

Sejak dari Rabu lepas..5 hari Ana kua berjalan..ke rumah Yani kat Heilbronn n ke rumah Ayu kat Kalsruhe..Sebab kat sini kami ada cuti Blutfreitag..Perayaan org Kristian..Kat tempat Ana ni ada perarakan 3000 ekor kuda bawak darah Jesus..ni antara perarakan berkuda terbesar di Europe..org German kt sini kuat sket kristian dia..sbb Weingarten ni ada antara gereja tertua yg agak besar..Basilica..tp malas nak stay sbb tak tahan bau kuda..start je cuti..terus kua Weingarten..

Kat bilik Hajar..layan Singstar :D


Kat bilik Ayu..cant resist..nak bergambar ngan katil Ayu yg comel

Kami sume plan nak ke Colmar hari Jumaat..journey from Kalsruhe ke Colmar took about 2 hours.. tu pun rasa kejap sangat..seb bek kami tak terlepas station sbb leka..tak sangka dah sampai huhuhu
rasa cam kt Jepun lak


merry go round..tutup plak..baru nak nek

Kalau tgk Colmar kt Bukit Tinggi, sebijik la mcm kat Colmar yg kitorang gi ni..Cuma kt sini ada Little Venice..leh naik gondola..tapi bukan mcm gondola kt real Venice la..

Waktu nek sampan..jalan2


Little Venice..


Ayu, Ana and Yanie

Bangunan kat sana..memang sangat2 cantik!! terpegun jap.. Tapi bandar kat situ tak la besar sangat..kecik je..Ana rasa bila berjalan2..at least kami sume akan berjumpa dengan orang yg sama 2 kali...
Comel kan bangunan kt sini :)


Tren untuk tourist yang malas nak berjalan


Part paling best, shopping makanan..pastry n dessert die mmg sedap!! Ana makan 2 bijik Croissant, 1 chocolate mousse cake, 1 choc waffle yang sangat besar, n mcm2 lg la...ok..baru prasan..mmg sangat byk!! hahaha patut pun berat tak berkurang..patutnya bila travel berat berkurang :P

3 Gossips:

Husna'Nerra said...

ana..dalam banyak2 pic kt entry ni kn..orang paling suka pic yg korang ngah layan singstar tu..mcm menarik je..rasa2 kt sini ade tak mnde tu??

Suhana Suid said...

ada je..tu kami men ngn PS2..lepas gian melalak..tak le sedap sgt..tp tade sape nak kesah pon :P

Aedams said...

she must have read too much fairy tales to decorate her bed like that.