BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 13, 2010

Bagaikan bahtera.Tanpa layar dan kemudi.


3 hari bermusafir
Banyak pengisian yang Ana dapat
Terbuka sket pandangan.. tak la tertumpu pada study je
Gembira dapat berkenalan dengan sahabat2 Msia dari negara lain
Kagum jugak dengan mereka, sanggup mengembara jauh
semata2 untuk eratkan tali persaudaraan sesama Islam

Kita terlalu sibuk dengan hal2 yang kelihatan 'besar'
Tapi benda yang remeh temeh ni dibuat2 tak nampak

Setakat bercakap2 memang senang..
Nak laksana tu susah..Tapi biasalah..
untuk dapatkan sesuatu yang baik, kena bersusah payah dulu
Semoga Allah bantu apa yang sedang diperjuangkan

Waktu2 ni memang tak sabar nak balik Msia
Suasana di Msia menggembirakan Ana
Tak sesunyi di sini tapi Ana tetap takut..
Mesti orang pelik.. nape Ana takut balik negara sendiri..
Memang Ana mengaku, bile Ana balik Msia
Ana mudah terpengaruh, terlampau banyak hiburan di Msia
Ana risau.. Ana lupa apa yang Ana cuba perjuangkan di sini
Walaupun orang tak nampak.. tapi Ana sendiri tau..
Gusar.. Resah.. Itu yang Ana fikir bila makin dekat nak pulang ke Msia
Semoga dikuatkan iman ni..
Berada di negara sendiri lebih banyak cabarannya berbanding di negara orang..

"Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga

Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama"

p/s- Alhamdulillah dah dapat 3 result dari 6 paper yg Ana amik.. keputusan yang sangat menggembirakan! tak pernah plak Ana bajet result mcm tu =D cuma result killer paper tak kuar lagi.. berdebar2.. mmg tawakal je la... -_-"

1 Gossips:

Anonymous said...

pulang ke tanah air buat kn kita sgt2 gembira dan enjoy.dan kadang kala bila kite gmbira kita lupa akan Allah.:(