BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 21, 2010

Strawberry whipped cream~

Skarang ni dah nak start musim Strawberry!! Buah kegemaran Ana slain rambutan.. Dulu2 suke makan stroberi cicah ngn coklat..skang ni..sejak Ana menggilai menggemari whipped cream..ataupun org kat sini panggil Schlagzahne..sume benda Ana makan..nak kena ada benda alah ni :P


makan buah taruk benda ni..makan puding taruk jugak..minum kopi pun taruk!! kadang2..makan saje..spray je terus masuk mulut..hohoho tak snonoh nye laaa :P tapi sape yang penah try..sure tau mcm mana bestnye rase!!

Ekceli skang ni spring..bunga2 pun dah start mengembang..ni la season yang Ana paling suka..tak panas..dan tak sejuk sgt..scenery pun cantik je..warne warni..


Petang tadi.. Ana dengan 2 orang membe pergi berjogging.. lebih kepada riadah sebenarnya.. yela..takla jogging mana sangat..lepas jog, bole plak pegi pekena aiskem (lagi!!!) huhuhu abis bertambah balik lemak yang terbakar tadi.. :P kami jalan2 pusing Weingarten..baru tau sebenarnya kat sini ada satu ladang.. ada keldai..kambing biri2..comey2 je tgk.. kami berenti kat situ sat..sambil amik2 gmbar...cuaca cerah..terang..tengok keindahan alam ciptaan tuhan..salah satu terapi utk jiwa Ana sebenarnya..seronok je rasa.. :D


Kat dunia ni..banyak je benda yang bole wat kite hepi sebenarnya...Alhamdulillah..Allah kurniakan nikmat kelapangan pada Ana skarang...lapang dari masalah, lapang dari segi masa, fikiran, hati...Ana akan cuba sedaya upaya elak dari kufur dengan nikmat ni.. supaya tak ditarik balik.. Ana dah rasa mcm mana tak tenangnya hidup tanpa nikmat yang satu ni..semua serabut..sesak..memenatkan..merunsingkan...

Terbaca status update dari salah seorang sahabat Ana...harap dijauhkan lah semua sifat2 tu

"Memang benarlah.. sifat benci.. dendam.. dengki.. angkuh.. dan segala sifat mazmumah.. datangnya dari makhluk bernama syaitan.. jangan biarkan ia menguasai anda dengan sifat-sifat berkenaan..."

1 Gossips:

ApOkALip`z said...

“Sesungguhnya jika kalian bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepada kalian, dan jika kalian mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya adzab-Ku sangat pedih.”
|Ibrahim:7|