BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 23, 2010

Act Like A Lady, Think Like A Man

Ana suka quote ni...

"Act like a lady, think like a man"

Tadi waktu balik dari kelas French.. Sempat jugak Ana berbual dgn salah seorang sahabat kat sini sambil jalan balik ke bilik..

Ana : Nape eh lelaki ni nampak hepi je.. sedangkan problem lagi banyak?

Sahabat : Mcm ni Ana.. lelaki ni.. bila die fikir tentang masa depan.. sume positif je.. contohnya, kalau dak lelaki tak pernah gi klas.. tapi esok nya nak gi amik exam diorang still ckp "bole je jawab nanti.. soalan senang kot"..

Ana : Macam tu ke? Patut mcm tade masalah kalau fikir mcm tu...

Sahabat : Ye la.. Pempuan ni.. pikir banyak sangat benda negatif.. memang pempuan lebih berfikir tentang masa depan, tapi kebanyakannya yang negatif.. sedangkan benda tu tak jadi lagi.. tu yang pempuan slalu susah hati je..

Ana : Ermmm ...... (pastu Ana senyap...btul jugak apa yg sahabat Ana ni cakap)

Ana terfikir..ada kebenaran dalam kata2 sahabat Ana ni..tapi tak leh apply utk sume kes la.. Perempuan kadang2 terlampau banyak berfikir.. tapi berfikir tentang perkara yang menyusahkan hati dan perasaan sendiri..

Walaupun susah untuk kita tukar cara kita berfikir.. tapi lepas ni Ana akan lebih luaskan pandangan untuk apa2 perkara.. cuba lebih optimistik dalam segala segi.. =)

1 Gossips:

Hakim Luqman said...

Yea, it does help to have a positive outlook on life and not stress about the little things. I don't know if it's gender specific, but personally, I'm quite the optimistic kind of person. And another thing is, I don't let myself get worked up about things which are beyond my control. And also, I find that if you don't get too attached to wordly things, you tend to have a happier life. like, my friends handphones break or anything, they'll get so so upset. I don't get upset over that. Just deal with it. Makes life so much simpler and less stressful