BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 19, 2010

Geram2..Grrr....

Bile kite dok ramai2 ni..kadang2 ada benda yg orang wat..wat kite bengang dan tak puas hati..haaa same kes la ngan Ana skang..tamo membebel panjang..ada beberapa kes yg wat Ana nak tumbuk2 je dinding bantal lepaskan geram..huuuhuuu (T_T)


#Kes 1

-Orang atas bilik Ana ni..kegemaran die memakai kasut tinggi..ala2 stiletto agaknye...bila pagi2 buta tak pun malam2 buta..dia macam tawaf bilik die dengan kasut tinggi tu..bayangkan la bunyi nye mcm mana..waktu nak tido..dok dengar kletuk kletak kasut die..aduii..panas je hati.. p(>_<)q


#Kes 2

-Dari orang atas bilik Ana ni gak..waktu malam gak benda ni jadi..slalu dengar bunyi benda2 jatuh dan bertaburan kat lantai..kadang2 mcm bunyi duit syiling..kadang2 mcm guli..ishhh takkan die dok main guli kot malam2 kat dalam bilik..


#Kes 3

-Ni problem ngan housemate Ana..sorang laki dari Iran..uishhh die ni kalau bercakap..kalah menteri2..ckp je lebehhhh..buatnye idak..isu nya..die suke membebel kat housemate2 Ana yang lain tentang menjaga kekemasan dapur..bagus la..die ni suke kekemasan..Ana suke sifat die yg ni..tapi masalahnye..die suh orang lain wat..tp bila tang die..die tak wat lak..cissss!!

Die : I want everybody keep this kitchen clean..it is for our own health..bla bla bla..dun put this..that..bla bla bla..lagi

(satu hari die membebel kat kawan2 Ana yang lain..dorang ni jenis tak berani nak cakap ape..so dengar je la mamat ni membebel..Ana time tu kat dlm bilik..dengar mcm perang nak meletus dah kat dapur..so dengan geramnya..Ana kua bilik n pegi kat dapur)

Ana : Is everything ok? i can hear loud voice from my room. is it bout keeping this kitchen clean again??(Ana pun bla bla bla jugak haha..time tu Ana wat muke kerek gile hahaha kasi die takut sket)...ok...i will make a duty for all of us..and please please follow dat duty..and u Mr....u juz talk too much..but u didnt do anything...after this, do dat duty too and i dun wana hear loud voice coming from u again..

(Selepas hari kejadian, sume orang ikut duty yang Ana wat..kalau tak wat..mmg Ana gi ketuk pintu bilik dorang..dan2 tu jugak Ana suh diorang wat..mamat tu plak lebih senyap skang..fuhh kembali aman dunia ini dan rumah ni memang sntiasa dalam keadaan yang bersih dan kemas mengikut piawaian dan standard orang German hohoho)

Tapi geram2 pun nak wat mcm mana kan...sabar gitu je la kadang2..prangai manusia ni lain2...kalau dah tak leh sabar sangat Ana sound je..mcm orang German la..kalau dorang tak puas hati..dorang ckp direct..tade selindung2 nye..so far leh sabar lagi..tu yang membebel kat dalam blog ajeee hahahaha


2 Gossips:

Husna'Nerra said...

samala masalah kite ana...
ingat tak pasal entry org pasal thief tu..?
u know what dat gurl wat hal lg..
i do forgive everything dat she did..
but it seems useless..
dia bole rekacite pasal org kt bf die..
n tak pasal2 bf die marah2 kt fesbuk org..
mmg mcm toot jek..
rasa mcm nk cite semua pasal ape yg awek die da buat..
tp fikir2 balik..tak baik..
n org tanak jd mcm die..huh.
jahat la..da kasik peluang tp tak gunakan peluang tu baik2.

Suhana Suid said...

eeeiiii...ade gak orang camtu..tp mmg ada pun..dah wat salah xnak ngaku..pastu reka cite kasi nak tutup salah sendri..yg bf die tu mmg sengal..bese laa..mana nmpak salah gf sendri..kata org lain yg salah..sure dat gal kasi ayat bunga2 nya bela diri..tape la husna..kite saba je la ape2 pun.. :D